hits

Vi har sykla heeeele Rallarvegen!!!


 

Vi parkerte ved parkeringsplassen på togstasjonen og på motsatt side av Haugastøl Turistsenter. Noen av togene fra Bergen og Oslo stopper på Haugastøl.
Vi har med oss sykler. Men det er mulig å leie sykkel til turen på Rallarvegen. Du kan få hjelp til det i sykkelutleien ved Haugastøl Turistsenter.

Rallarvegen starter rett utenfor Haugastøl Turistsenter. Den 27 kilometer lange turen til Finse har relativt god grusveistandard og en stigning på 222 meter. Veien er åpen for biler frem til Storurdivatnet 16 km vest for Haugastøl, det finnes ingen parkeringsplasser ved Storurdi. Her er man 1150 moh og kan se Storurdi Vokterbolig. Underveis sykler du over vakre gamle broer som er bygget for hånd. På denne strekningen kan man se den nye og moderne jernbanetraseen og den nye tunellen Gråskallen som er bygget med snøskjermer for å hindre at sporet skal bli ufremkommelig.

 

Finse ligger 1222 moh og er Bergensbanens høyestliggende stasjon. Alle tog fra Oslo og Bergen stopper på Finse. På Rallarmuseet kan du bli bedre kjent med rallarlivet. Museet presenterer forarbeidet, stikking og byggingen av Bergensbanen. Her finnes en levede smie og museumskafe med souvenirer og vafler. Museet ligger på motsatt side av hotellet Finse 1222.

Mange velger å legge inn en natts hvile på Finse. Da kan du velge mellom Finse 1222 som ligger på perrongen på Finse stasjon og den betjente DNT Finsehytta som ligger øst for Finsevann. På hotellet kan du nyte en treretters middag og komfortable senger i trivelige rom. På Finsehytta serveres vafler, lunsjmåltid og middager. Vi valgte lapskaus på boks på perrongen 😂 i pøsregn!!
Så sykla vi videre. I håp om å finne en bra teltplass. Regnet stoppa opp og vi benytta sjansen til å slå opp teltet uten at alt ble vått. Var knallgodt å legge seg inni soveposen. Kaldt her på Hardangervidda!
Våkna kl 10. Var kaldt i natt. Opp å pakke sammen klar for nok en lang etappe.
Over veier dekka av snø og opp til Rallarvegens høyeste punkt. Så er det mye nedover. Innom en kafe langs veien som serverte ekte rallarvaffler!  Gjett om de smakte!!!
Var fremme i Flåm kl 21. Søkk gjennomvåte! Ingen ledige rom på noen hotell. Så det ble telt denne natten også.
Sååå stolte av alle mann som klarte å sykle seg gjennom heeeele Rallarvegen. I sol, regn, over snødekka veier, bratte oppover og nedover bakker og veeeeldig humpete veier. Vi har gjort det!!! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

typiskmammaliv

typiskmammaliv

33, Sandnes

jeg er ei 33 år gammel mamma til mine søte små, Ole (9) og Lotte (6). Vi bor sammen med pappaen og to halvsøsken på 15 og 16år, som bor hos oss annen hver uke. spørsmålet som går igjen er: Er ikke det travelt?? Hvordan får du tid til alt?? ja, Hverdagen vårs er hektisk, planen er å fortelle litt om de opp og nedturene som forekommer i det typiske småbarnslivet. Vi bor i en liten bydel utenfor Sandnes. Aldri i verden hadde jeg trodd at jeg skulle begynne å blogge! men nå er jeg i gang!

Kategorier

Arkiv